OLYMPUS DIGITAL CAMERA
storkjokken
orret
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
middag ute

Barnehage med storkjøkken og barnekjøkken

I Sandslimarka Kanvas-barnehage har vi tilsatt kokk, og det serveres varmlunsj 4 dager i uken og en dag smørelunsj. Et sunt og variert kosthold vektlegges. Meny finnes til enhver tid på månedsplanen.

Vegg i vegg med storkjøkkenet ligger Barnekjøkkenet. Her er gode fasiliteter for barn og personell til å delta med matlaging – jobbe med råvarer, planlegge oppskrifter, og samarbeide med kokken. De fire storgruppene veksler på å bruke Barnekjøkkenet hver sin uke etter fast oppsatt plan, og da kan mat-tema og menyer planlegges for i god tid.

Vi følger de nasjonale retningslinjene for mat og måltider i barnehagen – og har «Mat & Helse» som et eget ansvarsområde. Mat & Helse-området dekker alt fra helse, måltider, kosthold og hygiene i barnehagen.

En sunn og god matpakke hjemmefra, til frokost kl 08.30,-  «Knaskemåltid» m/frukt og grønt kl.11.00, – Middag kl.12.30 og Frukt/grønt kl.15.00.  Alt dette, skal gi god næring til aktivitetene små og store barn er opptatt med gjennom barnehagedagen!

Måltidene i barnehagen – mye mer enn bare å ”mette seg”. Våre mål for måltidene er: Barn skal få gode fellesskapsopplevelser rundt mat og måltider. Barnet skal få lyst å smake og de skal lære å kjenne når de blir mett, på en god måte. Barna skal oppleve matglede – med variasjon og mangfold i mattilbudet.

Små kokker i sving på barnekjøkkenet!

Bursdagsfeiring i barnehagen.

Bursdagen er en stor dag for de fleste barna. Vi heiser flagget og gratulerer barnet –  Storgruppene holder fine bursdagsritualer hvor barnet står i fokus, (bl.a bursdagskrone, -kappe og -stol, sanger osv)

Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen slår fast at de fleste markeringer og feiringer bør gjennomføres uten servering av søt og fet mat og søt drikke. Vi følger retningslinjene og har fokus på feiring gjennom gode fellesaktiviteter for barnegruppen. Dersom det er ønskelig, kan foreldre ta med en kurv med frukt eller bær når barnet har bursdag.